"Мои" С(З)баревичи тоже есть. С Кривоносами и Тричами. P.S. Есть также фольварк "Гуя около деревни Гуя", Глушаны, Ермаки и т.д. Как они в этот реестр попали?
У Іліі і Заслаўлі тады быз адзін уладальнік, значыць і Гуя тады яму належала. Заслаўе была галоўнай рэзідэнцыяй, а Ілія і Гуя "прыпісаныя" да яе "фальваркі", так як яны знаходзіліся ў адным павеце. Тады часта такое практыкавалі, калі ў адным павеце некалькі маёнткаў, іх адміністрацыйна аб'ядноўвалі ў адзін, і так падавалі часта ў рэестрах разам. Зараз з-за гэтага парой цяжка шукаць асобныя вёскі, бо яны могуць быць ісці разам з зусім іншымі, не суседнімі населенымі пунктамі. Такія прыклады ўжо не раз сустракаў
я толькі нешта дзве вёскі там не знайшоў, Стайкі і Старынкі, ці я не разбраў, ці яны неяк па іншаму запісаны. Бо Ярашы (суседнія з Старынкамі) есць, а Старынак няма і тыя ж Такары і РУшчыцы есць, а Стаяк няма
Так тут жа і напісана што Гуя належала да графства Заслаўскага. Ілія таксама належала Глябовічам, пасля Сапегам. Не разумею што ж вас так здзіўляе.
В 1684 году? Вроде как Анне Огинской и Кристине Сапеги дочерей Катерины Радзивилов умершей в 1675 году. Я не удивляюсь, я уточняю.
Вам цяжка загугліць каму Заслаўль і Ілія ў 1684 годзе належала? Нічога складанага, уж гэтая інфа знаходзіцца лёгка
Матеуш Боубель (Бовбель) из Заславской парафии сочетался браком с девицей Иозефой (фамилий не разобрала) из Радошковской парафии в Радошковской униацкой церкви в 1827 г. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99G3-19LJ-S?i=87&cat=1606643