Падкажыце калі ласка, да якой вуніяцкай, пазьней праваслаўнай парафіі адносілася ў 19 ст. вёска Куты, паміж Маладэчна і Вязынь. Таксама побач вёскі Верадова з поўдня, і Самалі і Рашаткі, з поўначы.
должна быть Ильская по идее... UPD: плюс, как вариант, -- Латыголь... и то, и то - насколько я знаю - можно полистать в библиотеке портала и отыскать, что окажется правильным ответом...
В Латыгольском приходе есть деревня Кухты, Куты - во всех просмотренных мной документах не встречалась (Вередово и Самали были). Соглашусь с Просматриваю браки по Ильскому приходу, если встречу - отпишусь. Успехов в поисках
Куты і Кухты на жаль розныя вёскі ўсё ж. Кухты - гэта суседняя з Латыголь, наступная на паўночны ўсход. А вось Куты, якія і жадаю знайсьці - пад вёскай Самалі. Праглядзеў да прыкладу Спавядальныя роспісы Латыгольскай царквы за 1913 - і там сапраўды і Самалі, і Кухты ёсьць, а вось Куты няма. На жаль
а я ведаю! я гэтага й не аспрэчваў!))) пераблыталі цытаваньне?! я ж у ПЕРШУЮ чаргу Вам напісаў - Ільская! чаму там не глядзець? Латыголь была дадана выключна на той выпадак калі там не знойдзеце! эх...
Дапаможнік про деревню Куты выдает следующую информацию: Куты Назва (бел.) Куты Название (рус.) Куты Раён Маладзечанскі Сельсовет (1981 г.) Мясотский Сельсовет (2011 г.) Мясотский А опять же по данным Дапаможніка деревня Мясота относилась Приход (прав., нач. XX в.) Старо-Красносельский, Молодечно Приход (кат., нач. XX в.) Красное, Радошковичи Может, поискать в этих направлениях...
В ИР Радошковского костела за 1853 год эта деревня тоже отсутствует... Мне уже тоже стало интерсно, где же она спряталась.
Вёска Куты былога Вілейскага павета, а цяпер Докшыцкага раёна знаходзіцца паміж Будславам і Гнязділова: https://nakarte.by/kuty-5076 МК трэба глядзець у двух гнязділаўских цэрквах ці касцёле Будслава, магчыма Вашы будуць і ў суседняй царкве ў Сітцах. Звесткі па МК гэтых храмаў я нядаўна даў у падзеле НИАБ. Гледзіце гэтак жа ў мармонаў. Безумоўна, толькі, калі гэта Вашыя Куты.
Безумоўна, толькі, калі гэта Вашыя Куты.[/QUOTE] Тыя, што шукаю - вось, гэта ля Маладэчна https://be.wikipedia.org/wiki/Куты_(Маладзечанскі_раён)#/maplink/1
прозьвішча пайшло з вёскі Ходні, недалёк Куранца, яна сустракаецца з 1690 года ў дакументах, адтуль нашчадкі пераехалі ў Новыя Зімодры, іншыя суседнія вёскі. А канкрэтна Куты шукаю - бо адзін з нашчадкаў пераведзены быў/пераехаў туды ў 19 ст.
пффф - цалкам тутэйшае! таксама так адразу й палічыў... мапы 19га стагодьдзя -- прычым падрабязныя -- я там Вам уверсе даслаў! кутаў няма! мо хутар ці рудня ці што яшчэ... шукайце прозьвішча ў Ільскай парафіі!