Наколькі памятаю, інвентары 1840-х гэта толькі прыватныя маёнткі, а не дзяржаўныя. А Грыневічы з канца 1830-х быў дзяржаўным, так што здаецца няма нічога акрамя РК за гэты перыяд
Баніфацы дакладна сын Фёдара (Тэадора) Ананькі. Інакш навошта яго ў РК запісваць так, тым больш ен і як Фёдаравіч згадваецца і ў 1872 сярод хросных Адзінае дзе пакуль яго бацькам паказаны Геліяш, гэта адзіны запіс ў Альковіцкіх МК. Таму верагодна так запісалі са слоў кагосьці са сведкаў, хто яго ведае чаму, бо Баніфацы і Геліяша Петрашку ніколі не бачыў. Наконт сваяцкіх адносін, напэўна называлі яго пляменнікам памылкова (накшталт нейкі там сваяк наступнага пакалення), бо ніякім пляменнікам ен не быў нікому з жыхароў двара. Бо нават яго маці Агата ур. Крэнь, не была сястрой Яна Казіміравіча Крэня (мужа Агаты Філіпавай Петрашкі), які жыў разам з імі ў адным двары. Яна была з іншай галіны Крэняў увогуле. А сапраўды ў якіх сваяцкіх адносінах ен быў з Петрашкамі? калі прыняць што яго маці Агата ур. Крэнь, удава Ільі Філіпава Петрашкі (а іншых Геліяшаў Петрашак у маёнтку не было) то атрымоўваецца што ен зводны брат дзяцей Геліяша і Агаты (Крэнь) Петрашкаў -- Грыгора (памер 1846), Калістра (быў гаспадаром у 1850 -- 1858 гады), Антона (памер 1835) і Вікенція. А ў РК 1850 увогуле Геліяш Філіпаў Петрашка памылкова запісаны братанцам (пляменнікам) Усціна Адамавіча Петршакі, бо Геліяш быў дваюрадным братам Адама, бацькі Усціна, у іх і розніца ва ўзросце вялікая. І той жа Баніфацы запісан як пляменнік таго ж Усціна, які пражыў та ўсяго нічаго -- недзе 14 год (!). Карацей памылка ў першую чаргу ў РК (наконт іх сваяціх адносін), прычым і не адна. Таму я з улікам усіх дадзеных, лічу што ўсёж бацькамі Баніфацыя быў збеглы Федар Ананька і Агата (верагодна Мацеева) Крэнь і паколькі ен стаў зводным братам дзяцей Ільі Петрашкаў, таму і прозвішча паступова пераняў. Дарэчы, сястра Баніфацыя -- Ганна, 1839 г.н., калі пабралася ў 1868 шлюбам, запісалася як Фёдарава Ананька. А яна нарадзілася пазней за Баніфацыя.
Если они были под управлением палаты гос имуществ, то, скорее всего, сдавались в аренду. А когда сдавались в аренду, составлялся инвентарь. Объявления об аренде могут быть в прессе тогдашней, чтобы понять, кому в аренду сдавали. Если конец 30-ых, то что-то может остаться в фондах Минской казённой палаты. Но скорее всего и в Вильно могли потом передать. Стоит поискать в фонде Виленской казённой палаты и палаты госимуществ (515, 525 фонды). Но насколько помню, вы Гриневичи изуличи вдоль и поперёк, думаю что вы уже искали по этим фондам.
Шаноўны @Ingwar841, дзякуй за такі падрабязны аналіз! Я з вамі згодная, і таксама мяркую, што Агата Крэнь была дачкой Мацея: у Стрыі паводле РС 1816 былі толькі дзве маладыя Агаты з Крэняў, адна дачка Яна, другая дачка Мацея. Дачка Яна, па ўсім відаць, была двухіменнай Мар'яй Агатай 1804 г.н., то бок на момант шлюбу Агаты і Эліяша ёй было толькі 14 гадоў, што за мала для шлюбу. Дачка Мацея ў РС 1816 паказаная васьмігадовай, але Агат адпаведнага ўзросту ў метрыках за 1799-1816 няма, то-бок ва ўзросце відавочная памылка. Я так мяркую, што насамрэч той Агаце было 18 гадоў у 1816 годзе, проста прапусцілі адзінку, і гэта якраз тая Агата, што за два гады стала жонкай Эліяша Пятрашкі. Дадатковы аргумент на карысць гэтай гіпотэзы: у 1821 годзе Мацей Крэнь пабраўся шлюбам з Тэафілай (Багумілай) Станкевічаўнай, а ў 1836 годзе Багута Крэнёва ўказаная хроснай маці Баніфацыя. Калі прыняць, што Агата Крэнь-Пятрашка-Ананька была дачкой Мацея, то Багута ёй прыходзілася мачыхай. P.S. Дзякуй за метрыку шлюбу Ганны, я такую не знаходзіла, а што гэта за царква?
На самом деле по гос.имениям инвентари тоже составляли и даже чаще. Но да не централизованно в 40-е годы. Смотреть фонд 525. Там есть к некоторым описям географические указатели. Например: 525.1.540 Более поздний и только выписки. Не факт что будут крестьяне, но мало ли. У Вас написано, что Гриневичи какое-то время к Костеневичам принадлежали (в той же описи):
Гэта Крайскай царква, https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSMW-HDH4?cc=4166194&cat=822935 Я збіраю усіх жыхароў маёнтка Грыневічы, патроху выпісы і спасылкі па іх напасабіраў. Не ўсё сістэматызавана, таму не ўсё і выклаў пакуль. Калі патрэбны нейкія прозвішчы ці жыхары пішыце ў лічку.
Если интересует не только генеалогия, еще 526 фонд посмотреть можно. Там геометрические планы имений могут быть
Так, там па Грыневічах ёсць, гэты фонд больш менш апрацаваў у свой час, вось 525 неяк недасканала апрацаваў, касяк)
Adazylego -- нейкі Адазылі, але я такога імя не сустракаў. Такое ўражанне што злілі два імя Адам і Базылі) Сярод святых у святцах можна паспрабаваць пашукаць
Имя как из фильма Собачье сердце . Я вот тоже Брокгауза и Ефрона читал. Два тома прочел.Читаешь,читаешь,слова легкие. Мечислав. Богуслав и,убей Бог,не помню,какой кто.Книжку закроешь,все вылетело! Помню,помню одно,Мандриан. Какой думаю Мандриан? Нет там никакого Мандриана. Там с левой стороны два Бронецких. Один господин Андриан, другой Мариан. А у меня Мандриан... Ау меня Мандриан.