о_О максим?! хммм... ну не знаю -- слишком вариативно по букве "М" и в упор не видно "ks" (ну или икса). IMHO.
вот вам ещё ссылочка -- пользоваться стоит с известной долей условности, но наличие уменьшительно-ласкательных форм и общей административной традиции может сделать сей источник полезным...
Мне здаецца сапраўды Максім, бо там на 6 радку ёсьць Марута - і там відавочна такая ж літара М. А ікс - пасьля літары а. Таму з імём я буду цалкам згодны
ну там далей я скрын кiдаў з меткамi... i справа не ў лiтыра "М", а ў тым, што ў слове Максiм няма iкса! MAKSYM! павiнна было б быць... ну хутчэй у тутэйшае форме: MAKSIM! дзе Вы тое бачыце?! ну згодныя так згодныя -- Вашыя справы... яно ж лягчэй пагадзiцца з тым, што лягчэй i лепей прыцягнуць... а дачок лiчылi!? хмм... дзiўная лёгiка... пра гэта таксама пытаньне да Вас i Вашага тлумача: калi Z = жанаты, то дзесь мусiлi быць W = ўдаўцы... сустракалi?! пруф, калi ласка!
Насамрэч пазьней, у метрыках праўда, прыблізна 1795-1815 сустракаў Maxenty які яшчэ пазьней трансфармаваўся ў Максім. І ў гэтым жа інвентары ў іншых паселішчах ёсьць Maxim - дзе напісана вельмі разборліва Гэта быў жарт вядома) Калі браць гэты інвентар, (спасылка на ўвесь закінуў у фонды з вільні тут), там апрача дачок трапляецца надпіс напрыканцы сям'і matka і яна адпаведна ўжо паважнага ўзросту 60-70 гадоў Пра ўдаўцоў - так - сустракаецца Wdw (wdow)
Я тоже прочитал как "Maxim". Икс там есть: первая загогулина, похожая на русское "л", - это и есть икс. Видел несколько раз такую форму его написания.
Я всегда именно так Z. и S. расшифровывал. И по метрикам (если их можно было найти) или более поздним ревизиям, как правило, всё подтверждалось. Но вот упоминание дочерей в инвентаре вижу впервые. Тогда, действительно, непонятно, почему имена дочерей указали, а имена жён - нет.
Можа вы падкажаце як пераесьці шыфр яшчэ больш ранейшага інвентара 1766, які ў гэтым 1789 узгадваецца - там напісана, што Інвентар 1766 захоўваецца ў Віленскім Цэнтральным Архіве за нумарам 18191
Это, я так понимаю, его номер по Горбачевскому. В его Каталоге упоминается под этим номером некий Инвентарь староства. Название староства читается плохо, но похоже, что Марковское. В фонде 11 описи 1, есть дело с номером 18191 по Горбачевскому. Ныне это дело № 1577, называется "Инвентарь Марковского староства. Завилейская волость, г. Нарочь", но датируется 1798 годом.
Так і ёсьць, павінна быць Маркаўскае стараства. Але ў інвентары 1789 года спасылка акурат на 1766 год, зь якога выпісаныя дадзеныя па населеных пунктах
И указано, что инвентарь 1766 года хранится в деле № 18191 ? Тогда я посмотрел бы это дело в первую очередь. Может само дело от 1798 года, но там есть и копия инвентаря 1766 года.
помогите определить место жительство данного человека Трокского уезда в (собственном имении)? ............?
эх)) надо долистывать)) вникся, разобрал, только собрался писать... оказалось уже идентифицировали) тем не менее, согласен с вариантом.