Дзякуй. Пятровічаў знайшоў у Гарадзілаўскім касцёле па споведзях за 1859 год (в. Быкі, дом №3), але я не ўпэўнены, што гэта мае, бо няма Міхаіла. Ёсць верагоднасць, што ён ажаніўся і некуды пераехаў, бо яго дачка 24 гадовая Антаніна выйшла замуж у 1883 годзе. Брак зарэгістраваны ў Аборку і яна пазначана, як прыхаджанка Аборкаўскага касцёла.
Згодны што іх не магло быць, але па указу Сената ад 11.11.1832 было загадана падзяліць асобаў, належных «да былой шляхты» на тры разрады: 1. дваранаў, якія маюць або ня маюць вывадаў дваранскіх сходаў, але валодаюць маёнткамі з падданымі ці толькі падданымі; 2. дваранаў, якія ня маюць маёнткаў, але маюць вывады; 3. шляхцічаў, якія ня маюць вывадаў і ня маюць маёнткаў. Не ўсе гэта ведаюць, таму я ў дужках напісаў тлумачэнне. Таксама згодны. Менавіта Пятровічаў не сустракаў. таму што ўсе дакументы пісаліся па-руску, ці па-польску. Таму і сустракаліся Piotrowicz, Пиотровичи и Петровичи
Пятровічаў шмат. Толькі вывадовых спраў у дваранскім фондзе НДАБ - 7. А ёсць яшчэ ў архівах Літвы + сяляне з гэтым прозчішчам. Трэба шукаць дакладна, або "метадам выключэння ісці", калі няма іншых варыянтаў. У свой час "аблазіў" у пошуках МК якіх толькі можна касцёлаў за 2-ую палову 19 ст. Пака выснова, што мая ся'мя Пятровічаў па гэтаму часу былі прыхажанамі касцёлаў дзе МК не захаваліся. Ну, а дзед майго прадзеда, так сама Міхал Пятровіч - нарадзіўся у 1799 г.
Может быть Вы встречали прихожан Дубравского костёла в Радошковичском? Дубравский тоже был закрыт. А куда ходили прихожане? В Раковском не нашла. Конкретно интересуют католики деревни Татарские. Фамилия Мельгуй
Вітаю! Можа ведаеце, якая самая першая МК і за які год ёсць у архіве па Хажоўскаму касцёлу пасля яго адкрыцця ў ХХ ст., пакуль знайшоў толькі 1781-49-174 за 1918--1935 (яшчэ не праглядаў). Судзячы па ўсім, у 1917 касцёл яшчэ не працаваў. Трэба адшукаць шлюб за 1917-1919, ёсць меркаванне, што ён быў у Хажове ці дзесьці побач. Адразу скажу, што справу 1781-49-172 МК Аборкаўскага касцёла за 1917-1935 я праглядаў.
Здравствуйте! Может кто встречал Межиевских из д. Мясота? Мой прапрадед Межиевский Антон родился в 1891 где его могли покрестить? Почитав вашу переписку, я так понимаю, концы искать в Аборковском или Лебедевском костеле? Буду благодарна за любую информацию.
да, точно. В Радошковичах вашего прапрадеда нет https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSMW-X717-2?i=797&cc=4166194&cat=1594985
В районе Воложина проживали Вышемирские. По ревизским сказкам входили в Воложинское однодворческое общество. По происхождению были или из мелкой шляхты, или т.н. "sławetni" (что-то вроде ремесленников). В 1862 г. одна из дальних родственниц вышла замуж за Яна Вышомирского из Воложина, католика, сына Якова и Екатерины из Райов Вышомирских.
Благодарю вас. А не сбросите ссылку где вы это нашли? Пока не могу ничего утверждать, возможно и мои родственники. Я пока ищу Вашемирскую Фелицию (Фелицианну) Игнатьевну (1900 г.р., предположительно), и ее родителей Вашемирского Игнатия и Скадорва Анну.