Извините за дублирующиеся ссылки. Я разместил их в связи с генеалогическим древом семьи Ясинских (информация - источник) Przepraszam za dublowanie linków. Zamieściłem je w odniesieniu do drzewa genealogicznego rodziny Jasińskich (informacja - źródło) Если дело в том, что Антони и Барнаба Ясинские были семьей, то вы подтвердили то, о чем я только догадывался. Jeśli faktem jest, że Antoni i Barnaba Jasiński byli rodziną - potwierdziłeś to czego się tylko domyślałem. Я догадался, потому что сестра Антония Ясинского, Хелена Ясинская, вышла замуж за Яна Вышомирского. Domyślałem się, ponieważ siostra Antoniego Jasińskiego - Helena Jasińska wyszła za mąż za Jana Wyszomirskiego. Крестным отцом Брониславы Вышомирской был дворянин Тадеуш Ясинский (1867 г.), а Эмилии Вышомирской (1870 г.) - Камила Ясинская. Ojcem chrzestnym dla Bronisławy Wyszomirskiej był szlachcic Tadeusz Jasiński (1867 r.), a dla Emilii Wyszomirskiej (1870 r.) Kamila Jasińska. Имена детей Варнавы Ясинского совпадают (см. свидетельство о смерти), но это еще не все. Tak samo mają na imię dzieci Barnaby Jasińskiego (patrz metryka zgonu), ale to nie koniec. Камила Ясинская вышла замуж, и крестным отцом ее второго ребенка стал Ян Вышомирски. Kamila Jasińska wyszła za mąż i ojcem chrzestnym jej drugiego dziecka był Jan Wyszomirski.
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QHV-D3CH-4NFQ?cat=3464463 Не могли бы вы прочитать людей. В некоторых случаях я могу предположить, но предпочитаю быть уверенным. Czy mógłbym prosić o odczytanie osób. W niektórych przypadkach się domyślam, ale wolę mieć pewność.
мужского пола Франтишек (Franciszek) сын (syn) Михала (Michał) Ясинского - 37 лет его сын (jego syn) Михал (Michał) - 2 года женского пола Франтишка (Franciszka) жена (żona) Йозефа (Józef) - 21 год
Показывает ли этот документ такую генеалогию семьи Ясинских? Czy z tego dokumentu wynika, taka genealogia Jasińskich? https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QHV-D3CH-4DQJ?i=1672&cat=3464463 1. Францишек Ясински 1.1 Михал Ясински и Мария Гроздовска 1.1.1 Тадеуш Ясински 1.1.2 Антони Ясински 1.1.3 Марчин Ясински 1.1.4 Францишек Ясински 1. Franciszek Jasiński 1.1 Michał Jasiński i Maria Grozdowska 1.1.1 Tadeusz Jasiński 1.1.2 Antoni Jasiński 1.1.3 Marcin Jasiński 1.1.4 Franciszek Jasiński