Паважаныя Калегi, ёсць магчымасць размясціць на нашым рэсурсе гэтую кнігу ў вельмі выдатнай якасці. Што неабходна для рэалізацыі: 1. Добрасумленна дапамагчы ўладальніку сканаў разабрацца ў запісах. (Што для таго, хто мае адпаведную практыку і навык, зусім не складана будзе) 2. Пэўна прыйдзецца сціснуць ў ПДФ амаль 13 Мегабайт, для кампактнасці. (Тэхнічнае і простае пытанне) 3. Даць на сканах лагатып " Бясплатна. Для азнаямлення". (Успомніў, як у свой час "камерсант" з нашага форуму прадаваў у інтэрнэце дакументы размешчаныя тут у валанцёрскім парадку.) P. S. Вязынь непасрэдна не ўваходзіць у кола маіх даследванняў, але значнасць такіх дакументаў ( МК фактычна за ўсю другую палову 18 ст.) паменьшыць ні як не магчыма. Таму спадзяюся, што прапанова знойдзе падтрымку ў тых, каго цікавіць Вязын і наваколле.
Вітаю! Так, гэта вельмі каштоўная крыніца! У каго продкі з Вязынскай парафіі - змогуць прасунуцца ў пошуках на два-тры пакалення. Вельмі раю скарыстацца прапановай: замова гэтай кнігі у РГИА будзе каштаваць непамерна, а альтэрнатыва - толькі самостойны прагляд у чытальні ў Пецярбургу. А можна падрабязней, што маецца на ўвазе? Праглядзець кнігу на конт патрэбных уладальніку прозьвішчаў?
Калі ня знойдуцца іншыя добраахвотнікі, я магу праглядзець шлюбы: мяне цікавіць наяўнасьць шлюбаў з ільскімі парафіянамі. Але крыху пазьней - да сакавіку вельмі заняты па працы.
Амаль тое ж самае маю зараз. Але, кніга гэта чакала больш за 200 год, таму мабыць і яшчэ троху пацперпіць да "свайго ГЕРОЯ"! ))) Пачакаем хто будзе зацікаўлены канкрэтна. Каму патрэбна - той павінны разумее, што гэта шанец унікальны.
Ого! Я очень хотела узнать о своих по фамилии Мороз в те времена с д. Сазоновщина , что была около д. Вязынь . Если будете смотреть , может и моих посмотрите ? Спасибо .
Вам спасибо, Валентина. Важны момент "подсветили". Выканаўца - яшчэ не з'явіўся! Але, спадзяемся - што ўжо нарадзіўся! Исполнителя ещё нет, но "портфель заказов" уже скромно формируется сам-по-себе. Р. S. "...возведите очи ваши и посмотрите на нивы, как они побелели и поспели к жатве." Евангелие от Иоана 4:35 "...жатвы много, а делателей мало." Евангелие от Матфея 9:7 Ну просто всё, как про нас сегодня. )))
Добрый день! Качество действительно отличное! Интерес есть (одна ветка предков из этих земель), опыт есть и я с удовольствием взялась бы за это дело, но польского не знаю. Максимум чем могу помочь в этом деле, поискать нужные фамилии и потом передать эти записи для полной расшифровки, например, Михаилу)), чтобы он много времени не тратил на поиски.
Добрый день, anolmix! Интерес определяет всё! А, чем дальше "в лес", т. е. "в глубь веков" - тем больше новых/старых веток на прежних ветках проявляются. Поэтому, если хоть "одна ветка предков из этих земель", то МК "этих земель" прорабатываю "сплошным фронтом", от ближайших по времени - до самых отдалённых. Но, в Вязыни пожалуй ни кого из моих нет, а МК уникальные есть. ))) Видимо в исследованиях Вы теперь подошли к новому рубежу, когда необходимо будет "набирать" новый опыт. И это будет не так уж и сложно, т. к. МК подобно "технической литературе" имеют один и тот же набор "технических" терминов и стандартных оборотов в одной и той же последовательности, чаще всего. Для разбора непонятных вопросов сможете всегда обратиться в тему "Помогите прочитать" на форуме. Половина этих МК у меня теперь есть, но надо их сжимать и тогда перешлю Вам. Пишите в личку.
Могу присоединиться, не могу сказать, что там будут мои и что польский знаю, но опыт индексации МК и РС за 1795 и … есть. Пока только не могу обещать скорость работы, но может скоро и свободного времени будет больше…
Там скорее всего не польский, а латынь. Во всяком случае, по Радошковичам именно так за 18-е столетие.
Польскі з лацінізмамі. Вышэй, у самым пачатку тэмы, дана першая старонка МК. Па ёй можна разумець што і як там. А, калі трэба болей старонак паказаць - то можна і дадаць на карысць справы.
А я нашла у себя индексацию Вязынской церкви с 1778 года, браки и крещения. Завтра проверю и поделюсь. Если источник похожий, меньше будет работы.
Наважуся спрагназаваць што падобна будзе! Бо і ў МК, таксама, быў пэўны "стандарт" па запісу і афармленню. P. S. Нечаканым з'явілася тое, што народ так палохаюць запісы на старапольскам. Калісці і ў мяне яны выклікалі СТРЭС. Зараз абвыкся - лягчэй стала.)) Спадзяюся, што пасля "трэнінга" на гэтых МК у стане дас'ведчаных па старым запісам прыбудзе папаўненне. Адважных дзяўчат - са Святам Вясны!
Вот моя индексация. Дело было давно, наверное, одна из первых попыток индексировать МК на старопольском, поэтому ошибки есть. Из того, что помню, зеленым цветом выделены "мои" фамилии, а желтым - записи священика другого храма.